Collegeleden Dorpsbelang blikken terug

Copyright: ©Studio Kastermans/Danielle van Coevorden
Copyright: ©Studio Kastermans/Danielle van Coevorden

Via de Rotonde van 16 december blikken de Collegeleden terug op 2022 en kijken ze vooruit naar 2023.

Roland van Benthem, Burgermeester verteld onder andere: “We zijn aangekomen aan het einde van wederom een bewogen jaar – Corona, de Russische inval in Oekraïne, de grote stroom vluchtelingen, onzekerheid, hoge inflatie en stijgende energie prijzen. Gelukkig leven we in Nederland in vrijheid, en laten we het leven dan ook vieren. Niet alles gaar goed, maar er is veel om dankbaar voor te zijn.”

Theo Reijn, Wethouder
Kerst is coming. Dagen om met familie, vrienden fijne dagen te beleven en vooral tijdens deze dagen om te zien naar elkaar. Voor 2023 wens ik u veel gezondheid. Dan komt de rest vanzelf wel. Laten wij ook in het nieuwe jaar blijven omzien naar elkaar. Vooral naar hen die het niet zo makkelijk hebben. In het voorjaar gaan wij de vluchtelingen uit Oekaraïne een eigen huis bieden aan de Barbeelstraat. Mooi dat er in Eemnes zoveel steun is voor deze mensen die huis en haard zijn ontvlucht. Maar we denken ook aan de mensen in onze omgeving. In 2023 komen er door nieuwbouw en verhuizingen ruim 100 sociale huurwoningen in Eemnes beschikbaar. Daarmee hopen we ook een thuis te bieden aan mensen die al zo lang op een woning wachten.

René ten Have, Wethouder
Inwoners van onze gemeente, onze ondernemers en al die vrijwilligers hebben het afgelopen jaar weer laten zien dat zij veerkrachtig zijn en oog hebben voor een ander. Nu het jaar bijna ten einde is, kunt u genieten van de feestdagen. Voor het nieuwe jaar wens ik u een in alle opzichten sportief 2023 toe!

U kunt het hele artikel in de Rotonde van 16 december terug kijken.