Eemnessers waarderen leef- en woonomgeving met een dikke acht

Dit is een bericht uit de Rontonde van 23 januari 2023.

In zijn nieuwjaarstoespraak gaf burgemeester Van Benthem aan met trots door het dorp te wandelen of te rijden vanwege de hoge waardering die de inwoners aan hun leef- en woonomgeving toekennen.

Eemnes is de op tien na kleinste gemeente van Nederland en toont al jaren aan dat ook kleine zelfstandige gemeenten problemen weten op te lossen, in samenwerking met andere gemeenten in de regio en samen met verenigingen en de vele Eemnesser vrijwilligers. ‘Omzien naar elkaar’ en ‘iedereen doet mee’ kwamen in zijn toespraak aan de orde.

Eemnes is echter nooit af. Ook dit jaar zijn er ambities om het dorp verder te verfraaien. Denk aan het omtoveren van de Braadkamp en het Plantsoen tot een aangenaam verblijfsgebied. Ook wordt de inzet meer groen en minder stenen, zowel in het dorp als bij u thuis.

In 2023 gaan de volgende woningbouwplannen uitgevoerd worden: Hink Stap Sprong, De Hilt, Zuidpolder, en de appartementen voor de Oekraïense vluchtelingen aan de Barbeelstraat zodat ze eindelijk een plek van rust en privacy krijgen.Ook worden de knelpunten in het verkeer en voor fietsers aangepakt. De afslag voor de A27 en de haltes voor HOV staan dit jaar op de agenda.

Deze daadkracht is ook mogelijk door de constructieve opstelling van alle vijf partijen in de gemeenteraad, de onlangs opgerichte jeugdraad, en een zeer stabiel bestuur dat wordt voorgezeten door Roland van Benthem die al achttien jaar burgemeester is van Eemnes en recent heeft aangegeven dit ook voor een volgende periode van zes jaar te willen zijn.

Kortom, Eemnes staat er goed voor en wil in 2023 weer de nodige projecten realiseren.

Fractie DorpsBelang