Inloopavond Duurzaam goed van start

5 juli jl. had Dorpsbelang een inloopavond georganiseerd over het thema duurzaam in het Huis van Eemnes.

Met als doel onze leden meer ruimte te geven om in te spreken over voor het Dorpsbelang relevante onderwerpen zullen we 1x per kwartaal een van de thema’s uit onze partij programma aandacht geven.

De eerste inloop avond in het het huis van Eemnes ging over duurzaam. Naast het bestuur en de fractie leden van het Dorpsbelang, was ook Eemnes Energie aanwezig.

We hebben gesproken over handige tips voor een koel huis in de zomer en om te besparen op jouw energie rekening van Eemnes Energie; Het Tegels eruit, planten erin plan van www.steenbreek.nl/tuintips/#ontstenen en het Lokaal Energie uitwisselen.

Energieproject LEF
Gemeente Eemnes doet mee aan een Europees project: Lokaal Energie Flexibiliteit (LEF). Kort gezegd gaat het over het leveren en gebruiken van energie tussen de ene woning en andere woning in Eemnes, zonder tussenkomst van een grote energieleverancier. Meer informatie is ook bij Eemnes Energie te vinden.

Uiteraard werd de zorgen gedeeld over de recente berichtgeving van het nieuwe provincie bestuur Utrecht die in het uiterste geval gemeente gaat dwingen om windmolens te plaatsen. Lees het bericht uit de AD hier. Het is dus erg belangrijk om nog meer aandacht te geven vanuit Eemnes aan alternatieve mogelijkheden die we al onderzoeken en dit bij het provinciebestuur onder de aandacht te brengen.

We ontvingen signalen over het Dorpsaangezicht die op dit moment sterk vertroebeld door de vrije markt aan zonnepanelen, airco’s en warmtewisselaars die zo maar worden geplaatst waardoor er een wir war van installaties op de daken en gevels ontstaat. Wat er kan en mag is duidelijk door de gemeente aangegeven en toch lijkt dit het straatbeeld nadelig te veranderen.

We kijken uit naar de volgende inloopavond, na de vakantie, en nemen dan weer graag jullie input mee.