Op de helft

Op 18 maart 2026 zijn de volgende gemeenteraadsverkiezingen. Normaal gesproken is het rondom deze periode dat lokale politieke partijen van zich laten horen en inmenging vanuit de bewoners toelaten. Naast de Algemene Ledenvergadering was ook Dorpsbelang vooral rond deze periode zichtbaar, maar dat gaan we veranderen.

Met 5 zetels in de Gemeenteraad en een duidelijk coalitie programma zijn we nu over de helft van deze periode en kijken we terug op een goede eerste helft. Veel van onze standpunten zijn bereikt of in behandeling waarbij we verwachten te krijgen waar we voor staan.

Ook bij zaken die ad hoc voor de raad kwamen, is altijd met het partij programma voor ogen een duidelijke mening en stemming gegeven.

Het is niet voor niets dat we met een gezonde motivatie door gaan op de vertrouwde manier. Dat kan ook omdat ons uitgangspunt is dat de gemeentelijke overheid voor alle inwoners en het algemeen belang moet dienen.

Het algemeen belang gaat dus vóór het individuele belang. Daarmee onderscheiden wij ons van andere partijen, die vaak aan een bepaalde groep in de samenleving gelieerd zijn. Wij zijn dan ook niet een traditionele politieke partij die `links` of `rechts’ is, maar een groepering die er is voor Eemnessers van alle gezindten en zich ook zo wil organiseren. Onze binding is de zorg voor het dorp Eemnes, en wat daarvoor nodig is.


Wil jij wat veranderen in Eemnes? Word lid en beslis mee want DorpsBelang vindt dat burgers meer moeten worden ingeschakeld bij de besluitvorming binnen de gemeente.

Eemnessers, jong en oud, krijgen ruimte bij ons om hun mening te geven over plannen in het dorp. Wij zijn een lokale partij met een eigen signatuur. De burger mag dan ook verwachten dat wij de gemeente volgens die signatuur, zullen besturen. Wil je mee beslissen dan geven wij jou dit platform.