Bijen


DorpsBelang is al een tijd bezig om het leven van de de bijen in Eemnes een stuk aangenamer te maken. Hiervoor is op de openbare begraafplaats een bijenschans geplaatst. Daarnaast ijveren we  al vanaf het begin van de nieuwe ZuidPolder rekening te houden met bomen die voor bijen geschikt zijn. We hebben in het verleden al verzocht om te kijken of er ruimte is voor fruitbomen.

De imkervereniging Blaricum en Omstreken heeft wethouder Rood, verantwoordelijk voor het groen, benaderd om bij de beplanting van de ZuidPolder rekening te houden met bij-vriendelijke bomen. Wethouder Rood reageerde enthousiast.

In Huizen heeft de imkervereniging al in samenwerking met de gemeente Huizen en diverse deskundigen gezorgd dat in een nieuw aan te leggen woonwijk, in plaats van ‘normale’ struiken en bomen (die al ingepland waren) bij-vriendelijke aanplant werd geregeld. Deze zogenoemde ‘drachtplanten’ zijn bomen, struiken,en bloeiende planten waar honingbijen en wilde bijen nectar en stuifmeel vinden om te overleven, zoals  wilg, kastanje, linde, acacia, fruitbomen, etc.
Als het in Huizen kan, dan kan het ook in Eemnes!!
De imkers zijn nu zeer geïnteresseerd in de aanplantkeuze voor het nieuwbouwproject in de Zuidpolder.
Vanuit DorpsBelang steunen wij dit initiatief en hopen dat de zuidpolder een bij-vriendelijke wijk wordt.

Comments & Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *