BOUWEN IN OOSTERWOLD


De gemeente Almere heeft een aantal kavels aangewezen waar mensen een droomhuis kunnen relaliseren. De volgende wervende tekst is van het internet geplukt

Waar kan dat nog? Bouwen wat je wilt, op een locatie naar keuze en met een flinke lap grond erbij; écht buiten wonen, in de zekerheid dat de omgeving groen is en groen blijft? Het antwoord: in Oosterwold, het landschappelijk gebied tussen Almere en Zeewolde.

Nergens speelt de overheid zo’n kleine rol als in Oosterwold. Hoe het gebied eruit komt te zien, wordt bepaald door initiatiefnemers. Geïnteresseerd? Voor meeer informatie bel 036 5471894 of neem een kijkje op www.maakoosterwold.nl.”

Een collega van mij heeft de stouten schoenen aangetrokken en heeft voor relatief weinig geld een flinke lap grond gekocht. En toen begon het. De bureaucratie. De grond was goedkoop, maar er was ook helemaal niets geregeld. Hoe vraag je elektriciteit aan als je nog geen formeel adres hebt. Hoe kom je op je grond als je kavel ergens in het midden gelegen is en de rest nog niet verkocht. Regelmatig hoor ik zijn verhalen. en is is ook een blog. https://oosterwold.wordpress.com/

Gedeelde leed is halve leed.

Als we zoiets in Eemnes zouden willen dan moeten we eerst maar eens veel van wat er in Almere gebeurt leren. Sommige dingen wil je je burgers niet aandoen.

Comments & Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *