Cees Manten geridderd


IMG_0449_2

Cees Manten, hier 2e van links vol overtuigend het Wilhelmus aan het zingen, is geridderd in de lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Kees Jan Blok had Cees met de bekende smoes naar het gemeentehuis gelokt alwaar een volle zaal hem met een staande ovatie verwelkomde.

DorpsBelang feliciteert Cees met de verdiende onderscheiding.

Onderstaande uit het persbericht van de gemeente:

De heer C. Manten,(1949)
De heer Manten heeft zich bijzonder ingezet voor de plaatselijke politieke partij Dorpsbelang. Hij was in 1974 een van de drie oprichters en was met een onderbreking van tien jaar tot juni 2014 voorzitter van het Dorpsbelang. Tijdens onderbreking was hij zeer betrokken in de steunfractie.

Vanaf 1974 heeft de heer Manten de partij opgebouwd, zowel bestuurlijk als organisatorisch. Hij is voorstander van samenwerken en draagt dit ook uit. Hij besteedt heel veel tijd aan contacten leggen en onderhouden, overeenkomsten zoeken en overleggen met diverse partijen teneinde tot een voor ieder positief resultaat te komen. Ook aan het politieke werk heeft Cees Manten bijzonder veel tijd besteed, zoals voorbereiden en bijwonen van bestuurs-, fractie-, commissie- en raadsvergaderingen. Dit naast zijn baan als directeur inkoop bij een grote supermarktketen.

Na zijn pensionering in 2006 heeft de heer Manten een functie als bestuurslid aanvaard bij de Stichting Max Havelaar/Fair Trade. Hij gebruikt belangeloos zijn vele contacten uit zijn arbeidzame leven om Fair Trade op de agenda en vooral in de supermarkten te krijgen. In Eemnes is hij de grote initiator geweest om de gemeente Fair Trade te maken. Hij heeft dat in korte tijd voor elkaar weten te krijgen.

Comments & Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *